Гостьова лекція від професора Джемаля Каралідзе з історії Грузії для студентів спеціальності «Міжнародні відносини»

Перегляди: 399

В рамках договору про співпрацю між університетами 24 грудня відбулася гостьова лекція по історії Грузії ДЖЕМАЛЯ КАРАЛІДЗЕ (доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри історії, археології та етнології Батумського державного університету Шота Руставелі).

В рамках одного з модулів навчальної дисципліни "Історія, політична система та зовнішня політика європейських країн" для студентів спеціальності 291 Міжнародні відносини було запропоновано тему " Грузія у XVIII - XIX ст: особливості державобудування та зовнішня політика"

Студенти ознайомилися з особливостями політичного становища Грузії у XVIII ст., дізналися про ключові віхи державотворчих процесів цього часу та спробували визначити основні історичні загрози Кавказького регіону з боку сусідніх імперій: Османської, Російської та інших .

Ми надзвичайно вдячні, професору ДЖЕМАЛЮ КАРАЛІДЗЕ за змістовну та надзвичайно цікаву лекцію, та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Сподіваємося,що такі гостьові лекції стануть гарною традицією та надихнуть наших студентів до подальшого наукового пошуку!