Наука під час війни

Перегляди: 438

30 червня 2022 року відбулася IV Міжнародна науково-практична конференцію "МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ: УКРАЇНА І СВІТ В УМОВАХ ВОЄННИХ ВИКЛИКІВ" на базі Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А. С. Макаренка.

Конференція з міжнародних відносин у СумДПУ імені А.С.Макаренка об'єднала більше 120 учасників з 20 міст України: від Бердянська до Чернігова, від Ужгорода до Сум.

У роботі конференції взяли участь фахівці з різних куточків світу, а саме: США,Польщі, Молдови, Грузії та Швейцарії.

Початок конференції було покладено розширеним пленарним засіданням, де модератором виступила кандидат історичних наук, доцент, директор Інституту історії, права та міжнародних відносин Юлія ПОДРЄЗ.

З вітальним словом звернулися до гостей конференції ректор Університету Юрій ЛЯННОЙ (доктор педагогічних наук, професор) та представник партнерського університету, декан факультету права та соціальних наук Батумського державного університету імені Шота Руставелі Леван ДЖЕКЕЛІ.

На пленарному засіданні зі своїми доповідями виступили доктор політичних наук, професор Київський національний університет імені Тараса Шевченка, капітан 1 рангу у відставці Григорій ПЕРЕПЕЛИЦЯ; доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин та гуманітарних студій Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Надзвичайний та Повноважний Посол України Борис ГУМЕНЮК; доктор історичних наук, професор, професор кафедри міжнародних студій та суспільних комуніацій Ужгородського національного університету Ігор ТОДОРОВ; кандидат історичних наук, доцент, декан факультету історії та міжнародних відносин Донецького національного університету імені Василя Стуса Юрій ТЕМІРОВ; доктор історичних наук, професор кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Олександр ПОТЄХІН; кандидат політичних наук, журналіст, директор Інституту світової політики Євген МАГДА.

У ході жвавих дискусій учасниками конференції обговорювалися проблеми та передумови російсько-української війни, рівні міжнародної безпеки та негативні наслідки неоімперських тенденцій росії, перспективи євроінтеграції та трансатлантичної інтеграції України.

Дякуємо всім учасникам конференції за цікаві виступи та сподіваємося на подальшу співпрацю. Бажаємо нам усім миру! Все буде Україна!