Презентація підручника «Досліджуємо історію і суспільство»

Перегляди: 458

16 лютого 2022 р. на базі Бердянського Центру професійного розвитку педагогічних працівників було організовано та проведено презентацію підручника до інтегрованого курсу «Досліджуємо історію і суспільство» для 5 класу закладів загальної середньої освіти авторського колективу видавництва «Педагогічна думка»  Мороз П.В., Мороз І. В., Моцак С. І.

Презентацію провела завідувач кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін СумДПУ імені А.С. Макаренка доцент Моцак С.І. 

Відповідно до наказу МОНУ від 8 лютого 2022 р. підручник отримав гриф

«Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

Як  зазначила, завідувачка кафедри доцент Моцак С.І. підручник має новий погляд на викладання історії.

Підручник підготовлено відповідно до модельної програми «Досліджуємо історію і суспільство. 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (автори Пометун О. І., Ремех Т. О., Малієнко Ю. Б., Мороз П. В.). До підручника підготовлено календарно-тематичне планування для 5 класу, яке розміщене на сайті інтернет-підтримки підручника. Планується методичний посібник для вчителя, робочий зошит та зошит для тематичного оцінювання навчальних досягнень учнів. Підручник пройшов пілотування в 15 загальноосвітніх закладах України.

Концепція підручника полягає в тому, що він має максимально забезпечити можливості самостійної та дистанційної роботи учнів, умови для розвитку вміння досліджувати, критично оцінювати інформацію.

Щоб зробити освітній процес більш ефективним і цікавим, команда  створила спеціальний сайт інтернет-підтримки підручника, який оптимізовано для роботи на комп'ютері, планшеті й мобільному телефоні. Переглянути його можна за покликанням https://bit.ly/3s6F1P7

Крім матеріалів підручника на сайті розміщено такі рубрики:

- онлайн-підручник (демоверсія), який оптимізовано для роботи на комп’ютері, планшеті й мобільному телефоні

- мініпроєкти; https://bit.ly/3IXDh1z

- правила-рекомендації спільної роботи; https://bit.ly/3HhDQCT

- оціни свої досягнення; https://bit.ly/3KWbPmy

- онлайн карти; https://bit.ly/35yuynX

- методичні матеріали для вчителів https://bit.ly/3ge91mB

В процесі конструювання підручника автори підручника  намагалися максимально враховувати особливості розвитку дітей покоління Z.

Авторський колектив підручника мав на меті зробити  підручник технологічним, тобто зручним для користування як вчителем так і учнями.