Участь студентів-істориків у вікітренінгу з написання статтей до Вікіпедії

Перегляди: 396

17 листопада 2021 року  студенти 1-4 курсів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) під керівництвом к.п.н., доцента, завідувача кафедри історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін ННІ історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А.С. Макаренка Моцак С.І. та к.п.н., доцента кафедри історії України Авхутської С.О. прийняли участь у вікітренінгу з редагування та написання статей до Вікіпедії - загальнодоступної вільної багатомовної онлайн-енциклопедії, що є найбільшою та найпопулярнішою енциклопедією в світі.

Тренінг провів ГРИЦЕНКО АНДРІЙ ПЕТРОВИЧ, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри історії, правознавства та методики навчання, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. На початку тренінгу Андрій Петрович надав загальну інформацію про Вікіпедію, яке місце в світі займає українська Вікіпедія, коли вона була створена і які має можливості.

На практичній частині тренінгу студенти опрацювали навички перекладання та редагування статей, отримали рекомендації щодо написання власних статей до Вікіпедії. Також студентам було оголошено умови та строки прийняття участі у загальноукраїнському конкурсі «Вікіпедія для школи».

По завершенню тренінгу студенти-історики стали справжніми редакторами української Вікіпедії, оскільки самостійно вже могли редагувати та перекладати статті під своїм власним нікнеймом.

Отже, сподіваємось, що представлені  Андрієм Петровичем  напрацювання з використання мультимедійних технологій у історичній освіті сприятимуть підвищенню  рівня інноваційності та  креативності студентів-істориків, що є вагомою складовою професійної компетентності учителя Нової української школи