В ННІ історії, права та міжнародних відносин відбувся тренінг «Майстерність публічного виступу»

Перегляди: 607

09 жовтня в ННІ історії, права та міжнародних відносин відбувся тренінг «Майстерність публічного виступу», спікером і тренером якого виступив голова комітету захисту прав та гарантій адвокатів Ради адвокатів Сумської області, заступник керуючого партнера Адвокатського об’єднання «Корпус Юріс» к.ю.н., старший викладач кафедри права та методики викладання правознавства Чернадчук О.В.

 

В інтерактивній формі адвокат разом зі здобувачами вищої освіти спеціальності 081 Право та 014 Історія з’ясували: Які якості та навички необхідні для успішного виступу? Що може завадити при виступі? Як відбувається комунікація? Що таке «гарячий» і «холодний» зв’язок? Які рівні сприйняття існують? Як найкраще сприймається інформація?

Олександр Вікторович розкрив секрети професії, підсилюючи свою промову реальними прикладами з практичної діяльності. Він розказав присутнім про етапи підготовки і проведення публічного виступу; установлення контакту з аудиторією; про пози, жести, міміку оратора та зазначив, що публічне спілкування людей під час виступу передбачає їх активну інтелектуально-мнемічну діяльність, концентрацію їхньої уваги для прийняття та обробки інформації.

Наприкінці зустрічі студенти спробували себе в якості спікерів, достойно виступивши перед публікою з короткими промовами, які потім проаналізували й обговорили.

Спікер закликав здобувачів якогомога більше читати, розвивати свої здібності та не боятися помилок.