Новини

Гостьова лекція доцента Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка для студентів ОПП «історія та археологія» та «середня освіта (історія)»

28 березня 2023 року відбулась гостьова лекція в рамках формування професійних компетентностей студентів-істориків та студентів-археологів, яку провела ЛЮБОВ ШАРА (к.і.н, доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка) на тему: «Балканські землі під владою Порти (XIV - XVII ст.)».

На лекції обговорювалися етапи османських завоювань Балканського півострова, особливості адміністративної системи на захоплених територіях, систему соціально-економічного життя слов'янських держав під владою Порти та становище православної церкви.

Крім того, лектор проаналізувала рівень та масштаби ісламізації Балкан та розвінчала міфи радянської ідеології стосовно життя слов'янських народів під владою Османської імперії.

Студенти отримали важливий досвід та нові знання, а також активно приймали участь у дискусії, яка велась протягом лекції.

Дякуємо пані ЛЮБОВІ ШАРІ за дуже змістовну та цікаву лекцію! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Меню