Новини

Гостьова лекція на тему "Церковне життя незалежної України"

20 березня 2023 р. доктором філософських наук, доцентом кафедри філософії та культурології ЧНУ імені Юрія Федьковича Миколою Шкрібляком була проведена гостьова лекція для студентів І курсу спеціальностей 014 Середня освіта(Історія), 032 Історія та археологія в рамках навчальних дисциплін "Історія релігії в Україні" та "Історія церкви в Україні" на тему "Церковне життя незалежної України".

На лекції було обговорено питання історії та особливостей церковного життя України в умовах Незалежності. Лектор наголосив на історії взаємовідносин церкви та державної влади, шляху української церкви до автокефалії, а також на регіональних особливостях автокефального руху в Україні.

Студенти спеціальностей 014 Середня освіта(Історія), 032 Історія та археологія отримали важливу інформацію про розвиток церковного життя у період Незалежності, про роль церкви у формуванні основних культурних та державотворчих засад. Студенти активно задавали питання лектору, стосовно різних історичних аспектів церковного життя у часи Незалежності.

Дякуємо пану Миколі за цікаву та змістовну лекцію, та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Меню