Новини

ККЕ у студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) денної форми навчання

15-16 червня 2022 року в Навчально-науковому інституті історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка відбувся комплексний кваліфікаційний екзамен з історії України та всесвітньої історії з методикою навчання історичних дисциплін та захист бакалаврської роботи у студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) освітнього рівня «Бакалавр» денної форми навчання.

Екзаменаційну комісію склали: голова ЕК - канд. пед. н., доц., завідувач кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін С.І.Моцак; канд. іст. н., доц., директор ННІПМВ Ю.В.Подрєз; канд. іст. н., в.о. завідувача кафедри історії України В.О.Оліцький; канд. іст. н., ст. викл. О.В.Жуков.

Головою комісії було оголошено процедуру проведення екзамену та деякі особливості дистанційної форми. Сам екзамен відбувався у змішаному форматі.

Студентами було захищено бакалаврські роботи, найцікавішими з яких були наукові дослідження Є.Р.Гури (тема: «Участь крейсера USS Indianapolis (CA-35) у військово-морських операціях на Тихому океані в 1945 р.», науковий керівник к. іст.н., ст.викл. В.В. Михнуненко), Я.С. Сидоренко («Рада міністрів Української Держави (1918 р.): діяльність та просопографічний портрет», науковий керівник д. іст.н., проф. В.І. Абакумова) та ін.

Ґрунтовністю та науковістю відзначилися відповіді І. Токаренка, Є. Субботи та ін. Студенти блискуче відповідали на питання у білетах та на додаткові і уточнюючі запитання.

Екзамен продемонстрував переваги дистанційної форми навчання: здобувачі з різних міст України і навіть з Великобританії приєднались і показали високий рівень теоретичних та практичних знань з фаху. В результаті всі студенти отримали позитивні оцінки.

Вітаємо наших випускників із завершенням навчання та бажаємо мирного неба над головою для успішного втілення планів і задумів! До зустрічі в аудиторіях після вступу на навчання за магістерськими програмами!

Меню