Новини

Публічна дипломатія в дії

09 грудня 2023 року ННІ історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка  був представлений на першому Форумі української громади у Нідерландах в особі кандидата політичних наук, старшого викладача кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Крупені Ірини Миколаївни.

Участь у форумі, який є складовою публічної дипломатії в дії, взяли дипломати, представники українських громадських організацій, освітніх осередків, культурних і творчих обʼєднань, волонтерських ініціатив, а також науковці, митці, художники, письменники, літератори, перекладачі й активні громадяни.

Надзвичайний і Повноважний Посол України Олександр Карасевич під час заходу звернувся до громади, наголосивши на тому, що сьогодні, у цей надскладний час, коли російська агресія випробовує нашу здатність зберегти свободу та ідентичність, українці демонструють єдність та активну позицію на захисті своєї країни та народу і цей дух згуртованості та сили є визначальною рисою всього українського народу, і кожного українця зокрема. 

Під час першої тематичної панелі учасники обговорювали питання важливості збереження самобутності та національної ідентичності. До другої тематичної панелі «Українська культура: успішна та ефективна презентація» долучились: співзасновниця Фундації Vataha Уляна Бунь, кінопродюсерка Надія Зайончковська, кінорежисерка та сценаристка Марія Пономарьова, мисткиня Катерина Сніжко, засновниця Dutch-Ukrainian Cultural Hub “Кastanje” Мар’яна Джулай, ініціатор книжкового проєкту Better Time Stories Андрій Шмигельський та координаторка проєкту Boekraїne Валерія Сорочан.

Такі заходи, в межах публічної дипломатії в дії,  є інструментом зовнішньої політики України, метою яких є створення та зміцнення позитивного іміджу України та її суспільства, а також вплив на громадську думку задля формування позитивного ставлення до України, у результаті полегшення досягнення цілей міжнародної політики.

Участь у таких форумах демонструє здатність працювати в міжнародному контексті; генерувати нові ідеї, креативність, аналізувати міжнародні процеси у різних контекстах, зокрема суспільному, культурному та інформаційному; вільно спілкуватися державною та іноземними мовами на професійному рівні, необхідному для ведення професійної дискусії та усвідомлення національних інтересів України на міжнародній арені.

Меню