Новини

Вечір пам’яті Володимира Бугрія: презентація книги та теплі спогади рідних, друзів і колег

15 листопада  2023 року в ННІ історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А.С. Макаренка відбувся вечір пам’яті, педагога, історика, доктора педагогічних наук, професора кафедри історії України Володимира Станіславовича Бугрія.

Цими днями минає 2 роки відколи Володимир Станіславович на 57 році життя відійшов у Вічність. 

Захід з вшанування пам’яті видатного науковця об’єднав його колег, родину, учнів і товаришів. Присутні із теплотою пригадували спільні роки роботи, навчання та неймовірно цікавого щоденного спілкування з професором Володимиром Станіславовичем Бугрієм та щиро розділяли сум непоправної втрати із рідними.

Захід розпочали з хвилини мовчання у знак світлої пам’яті Професора.

Вечір спогадів відкрив ректор СумДПУ імені А.С. Макаренка професор Юрій Лянной. «Сьогодні усі ми пригадуємо світлу і щиру людину, яка була яскравим взірцем відданості ідеалам науки, критичного мислення, патріотизму – Володимира Станіславовича Бугрія, – наголосив ректор університету. 

Директорка ННІ історії, права та міжнародних відносин Юлія Подрєз пригадала спільні робочі будні разом із Володимиром Станіславовичем і зазначила, що сьогодні усьому колективу його не вистачає.

Також під час вечора пам’яті професора Володимира Бугрія теплими спогадами про спільну роботу та непересічне спілкування поділилися колеги, друзі, класний керівник. Всі вони згадували Володимира Станіславовича як добру, світлу та життєрадісну Людину, яка зуміла своїм розумом та надзвичайною працелюбністю досягти чималих висот на педагогічній і науковій нивах. 

Усіх переповнювали емоції, але радість від спогадів та честі знати і працювати разом із професором Володимиром Бугрієм  додавало сили, впевненості та розради.

Зі словами вдячності до усіх присутніх звернулися син і дружина Володимира Станіславовича Станіслав Бугрій та Світлана Бугрій. Вони висловили щиру вдячність усім, хто зібрався вшанувати пам’ять  батька та чоловіка.

Також у форматі відеозапису своїми спогадами про колегу поділилися друзі, колеги, випускники минулих років.

На вечорі пам’яті було презентовано монографію Володимира Станіславовича Бугрія «Історична освіта і наука в Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка (1924-2019 рр.)». Праця, над якою працював професор до останніх днів свого земного життя.

Монографія є першою спробою систематизованого дослідження процесу становлення та розвитку історичної науки та освіти в Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка, – наголосив у презентації в.о. завідувача кафедри історії України  В’ячеслав Оліцький. 

Завершився вечір пам’яті словами подяки від рідних тим, хто допоміг втілити задумане в життя.

Меню