Новини

Вперше відбулося засідання Ресурсного Центру професійного розвитку вчителя історії та громадянської освіти та викладачів закладів фахової передвищої освіти Сумської області

22 грудня 2021 відбулося спільне засідання Ресурсного Центру професійного розвитку вчителя історії та громадянської освіти  СумДПУ імені А.С. Макаренка та викладачів обласного методичного об’єднання соціальних дисциплін і правових знань закладів фахової передвищої освіти Сумської області.

Теоретичною складовою засідання став виступ завідувача кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін, к.пед.наук Світлани МОЦАК, яка ознайомила присутніх з методикою використання інтернет-сервісів та цифрових інструментів у роботі викладача соціальних та правових дисциплін під час організації дистанційного навчання. Також було доведено до відома викладачів методичні та наукові заходи на 2022 рік в ННІ історії, права та міжнародних відносин з врахуванням різноманітних форм роботи відповідно до запитів викладачів соціальних та правових дисциплін закладів фахової передвищої освіти.

Практичну частину засідання провів викладач суспільних дисциплін ДНЗ «Сумське міжрегіональне ВПУ», член ресурсного Центру професійного розвитку вчителя історії та громадянської освіти  Ярослав ГРЕБІНИК, який провів  мастер-класс по роботі з ресурсом  Learning Apps на заняттях з суспільно гуманітарних дисциплін.

Спікер наголосив, що ресурс LearningApps.org є конструктором інтерактивних завдань, який сприяє створенню і застосуванню електронно-інтерактивних вправ.  Маючи базові навички роботи з ІКТ, викладачі закладів фахової передвищої освіти отримали можливість сформувати свої ресурси за допомогою Learning Apps: банк навчальних матеріалів, створення класів, прикріплення студентів.

В рамках засідання було обговорено питання підготовки та дистанційного проведення обласної олімпіади з історії України у 2022 році серед закладів фахової передвищої освіти Сумської області.

На конференції відбувся обмін досвідом  із впровадження інноваційних елементів викладання соціальних та правових дисциплін в умовах дистанційного навчання в закладах фахової передвищої освіти Сумської області. Своїми практиками поділилися викладачі Світлана ГУМЕН та Сергій ВЕНГЕРОВСЬКИЙ.

На завершення заходу Голова обласного методичного об’єднання  викладачів соціальних дисциплін і правових знань закладів фахової передвищої освіти, викладач соціальних дисциплін Машинобудівного фахового коледжу Сумського державного університету  Дмитро БОНДАРЕНКО наголосив, що карантин та дистанційне навчання – це своєрідний виклик освіті, перевірка її на сучасність. Ми побачили багато моментів, які треба вдосконалювати. І в цьому є свої плюси й додаткові вектори розвитку сучасної освіти. Сподіваємося,  співпраця Ресурсного Центру та методичного об’єднання викладачів закладів фахової передвищої освіти буде продуктивною!

Меню