Новини

Проведено онлайн-зустріч з питань розвитку інформаційного простору та забезпечення конституційного права кожного на доступ до публічної інформації

Вже стало доброю традицією проведення зустрічей  студентів Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка зі спеціалістами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації.

В умовах обмежувальних карантинних заходів 08 квітня 2021 року було проведено просвітницьких захід за дистанційною формою для студентів спеціальності «Історія та правознавство», «Міжнародні відносини (дипломатія)» ННІ історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Начальник відділу з питань комунікативної політики Управління з питань розвитку інформаційного простору Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації Людмила КОНОЗЕНКО ознайомила студентів з основними напрямками державної інформаційної політики. Працівники сектору забезпечення доступу до публічної інформації Олена КОВШИК та Інна ШУЛЬГА повідали слухачам про конституційне право кожного на доступ до публічної інформації, зокрема, розповіли як отримати інформацію на запит від суб’єктів владних повноважень, приділили значну увагу темі  впровадження відкритих даних в Україні, як одного із ключових інструментів творення інформаційного суспільства.

«Такі заходи сприяють не тільки розширенню знань, а й підвищенню рівня медіаграмотності, правової культури та правової свідомості громадян», - зазначила в.о.завідувача кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін, к.п.н., доцент Світлана МОЦАК.

http://sm.gov.ua/uk/dostup-do-publichnoi-informatsii/24378-zi-studentskoiu-moloddiu-provedeno-onlain-zustrich-z-pytan-zabezpechennia-konstytutsiinoho-prava-na-informatsiiu.html

Меню