22 листопада 2019 року студенти навчально-наукового інституту історії та філософії СумДПУ імені А. С. Макаренка відвідали презентацію мистецько-історичного проєкту «Україна-1933: Кулінарна книга. Пам'ять людська». Видання друге».
Захід відбувся в залі «Літературна вітальня» Конгрес-центру СумДУ. Книга містить «рецепти» виживання, які автор книги, відомий художник Микола Бондаренко записав зі слів своїх односельців і зобразив у 89 гравюрах. До книги увійшли спогади очевидців, архівні документи. Вперше книга побачила світ у 2008 році, вона стала сертифікованим експонатом Музею книги і друкарства України. 22 листопада 2019 року було презентоване друге видання книги, доповнене перекладом англійською мовою. Перед гостями виступив Микола Бондаренко з розповіддю про те, як він працював над книгою. Перед учасниками заходу також виступила Ірина Щербина – директор «Видавничого будинку «Еллада», завдяки якому презентована праця була перевидана вдруге.