Новини

Ділова гра "Модель ООН -2023" об'єднала студентів-міжнародників

В листопаді студенти Інституту історії, права та міжнародних відносин ОП "Міжнародні відносини" І та ІІ курсів взяли участь у діловій грі "Модель ООН", в рамках якої було змодельовано засідання Комітету з прав людини ООН, присвячене порушенню прав людини в Афганістані.

В якості голови Комітету до гри долучилася директорка Інституту Юлія ПОДРЄЗ (к.і.н, доцент), а запрошеним експертом виступив Вячеслав ЦІВАТИЙ (к.і.н., доцент).

У ході дискусій, що відбулися, учасники гри, спираючись на офіційні позиції країн, що представлялися, дійшли компромісного варіанту вирішення проблеми. Розробка проєкту спільної резолюції, що приймається на користь міжнародного миру та безпеки, допомогла сформувати ключові компетенції, професійні та особисті якості майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин.

В процесі гри студенти змогли відточити навички публічних виступів та участі в дискусіях, проведення системного аналізу міжнародної ситуації, прагнення до компромісного способу вирішення будь-якої ситуації, а також лідерські якості та навички роботи в команді.

Рольова модель ООН для студента-міжнародника – це насамперед незаперечна можливість для студентів застосувати вивчений матеріал у ситуації, близькій до професійної реальності, виступити в ролі аналітика та спікера. 

Ділова гра «Модель ООН» – це вже традиційний для Інституту історії, права та міжнародних відносин  захід, який об'єднує як студентів, так і викладачів у спільній цікавій діяльності!

Все буде Україна!

Меню