Новини

Гостьова лекція: ігрові технології на уроках історії (для спеціальності 014 Середня освіта (Історія) другого магістерського рівня вищої освіти)

4 травня 2023 р. на запрошення кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та МНІД СумДПУ імені А.С. Макаренка кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії Миколаївського національного педагогічного університету імені В.О. Сухомлинського Ганна Маринченко прочитала лекцію в режимі відеоконференції на платформі «Google Meet» з дисципліни «Методика навчання історії в профільній школі» для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) другого магістерського рівня вищої освіти.

 

Тема лекції «Ігрові технології на уроках історії» зумовлена запитами шкільної історичної освіти. До активного спілкування на лекції долучилися студенти-магістранти.

Ганна Миколаївна ознайомила слухачів із грою як однією із форм організації навчальної діяльності, класифікацією дидактичних ігор та прийоми ігрової діяльності на уроках історії. А також поділилася досвідом та методикою практичного використання ігор та ігрових завдань на уроках історії. Здобувачі освіти другого магістерського рівня вищої освіти на власному досвіді долучилися до ігрових активностей за допомогою сервісів Mentimeter, Kahoot, Woo.

Після лекції розгорнулася жвава дискусія й рефлексія за участі викладачів і студентів. Це було цікаво, емоційно, пізнавально й корисно! Завідувач кафедри доц. Світлана Моцак, студенти-магістранти Вікторія Ребенок, Дмитро Осадчий, Антон Павленко висловили вдячність Ганні Миколаївні за актуальну й змістовну лекцію, яка мотивувала студентів до подальшого саморозвитку та самовдосконалення.

Дякуємо нашим освітнім партнерам педагогічному факультету та кафедрі історії Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського за плідну науково-методичну співпрацю.

Меню