Новини

Гостьова лекція від дослідниці шведських архівів Марини Траттнер для студентів ОП «Історія та археологія» та «Середня освіта(Історія) "Українська історія в шведських архівах"

14.04.23 студенти-історики та історики-археологи долучилися до гостьової лекції МАРИНИ ТРАТТНЕР дослідниці історії, укладачки книги "Скарби шведських архівів".

Це вже друга лекція, яку проводить для наших студентів пані Марина. На цій лекції, дослідниця розпочала виклад матеріалу з відповідей на питання наших студентів, які вони надіслали їй після минулої лекції, а також розповіла та показала специфіку роботи з сайтом Державного архіву Швеції, в якому є оцифрованою велика кількість документів, які стосуються україно-шведських відносин від середньовіччя і до сьогодення. Пані Марина пояснила специфіку розшифровки та перекладу документів у цьому архіві, а також наочно показала як користуватись сайтом Державного архіву Швеції .

Студенти активно долучалися до дискусії, задавали питання, та отримали настанови та мотивацію до нових наукових пошуків.

Ми вкотре вдячні,пані МАРИНІ ТРАТТНЕР за дуже цікаву та інформативну зустріч зі студентами, та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Меню