Новини

Урізноманітнюємо формати практичних занять: круглий стіл «Українська діаспора у сучасному інформаційному просторі» для студентів-міжнародників

У понеділок, 10 квітня 2023 р. відбувся круглий стіл на тему «Українська діаспора у сучасному інформаційному просторі».

З метою урізноманітнення форматів проведення аудиторних практичних занять здобувачі виконали завдання в рамках дисципліни «Українська діаспора у міжнародних відносинах», підготувавши свої виступи для участі у круглому столі. Тематика виступів присвячена висвітленню питання про канали поширення інформації, утворені представниками української діаспори у країнах перебування. При підготовці до заняття був використаний країнознавчий підхід: кожен здобувач обрав певні країни, діаспору яких більш поглиблено вивчав в рамках дисципліни. Також були запрошені гостьові спікери: Катерина Олександрівна Шимкевич, керівниця Аналітичного центру балканських досліджень, к.і.н., доцент кафедри права і публічного управління ЗІЕІТ, (м.Запоріжжя, Україна), та Оксана Аліфтінівна Гурська, волонтерка, представниця української діаспори у Канаді, яка співпрацює з низкою діаспорних організацій (м.Торонто, Канада).

В рамках круглого столу відбулася презентація та обговорення української діаспори таких країн як Австралія, Велика Британія, Естонія, Ізраїль, Мексика, Туреччина, Франція. Здобувачі-першокурсники виступали із результатами своїх перших наукових досліджень.

Гостьові спікери ознайомили здобувачів з інформацією про Канаду, Північну Македонію, Хорватію, Сербію, Словенію, Чорногорію. Здобувачів ознайомили з діяльністю таких діаспорних організацій як Ukrainian Canadian Congress, Second Front Ukraine Foundation Toronto, Ukrainian Resistance Canada / Український супротив, Canadian Battalion for Ukraine (Канада), Чини Добро (Сербія), Асоціація Добра Справа (Чорногорія), Українська Громада міста Загреба (Хорватія), Український гуманітарний центр "Червона калина" (Словенія), Громада українців в Республіці Північна Македонія імені Лесі Українки (Північна Македонія) тощо.

В якості слухачів до цього студентського наукового заходу долучилися й студенти-міжнародники Київського університету імені Бориса Грінченка. Як підсумок круглого столу, здобувачі поділилися своїм баченням спільних та відмінних рис у каналах та засобах поширення інформації, які використовуються представниками української діаспори у країнах перебування.

Меню