Новини

Методичний дайджест для викладачів суспільствознавчих дисциплін

23 вересня 2021 р. завідувач кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін СумДПУ ім. А.С. Макаренка кандидат педагогічних наук, доцент  С.І. Моцак долучилася до роботи триденного методичного  дайджесту  для викладачів суспільствознавчих дисциплін закладів професійної (професійно-технічної) освіти, метою якого стало обговорення актуальних питань організації освітнього процесу та планування роботи в умовах змішаного (дистанційного) навчання у 2021/2022 навчальному році.

Модератором заходу виступила Г.І. Докторович, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області.

У своїй доповіді С.І.  Моцак представила напрацювання ресурсного центру професійного розвитку вчителя історії та громадянської освіти, що діє з 2020/2021 н. р. на базі навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин СумДПУ ім. А.С. Макаренка, зупинилася на питаннях професійного зростання викладачів суспільствознавчих дисциплін в умовах змішаного (дистанційного) навчання та поділилася інструментами і вправами, необхідними для досягнення успіху. 

Досвід роботи щодо викладання історії, громадянської освіти застосування сучасних освітніх технологій на уроках в офлайн та онлайн навчанні також презентували Любов УСІКОВА, Надія СИДЕЛЬНИК (Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту); Тетяна ДУДНИК (Лебединське вище професійне училище лісового господарства); Алла ОДЕСЬКА (Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу).

Сподіваємося,  що  подальша  співпраця ресурсного центру та Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти буде ефективною!

Меню