Новини

Онлайн зустріч студентів-істориків з віцепрезиденткою світового конгресу українців в Австралії

28 вересня 2021 року студенти спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ННІ історії, права та міжнародних відносин СумДПУ ім. А.С.Макаренка разом із завідувачем кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін к.пед.н., доц. Моцак С.І. та к.пед.н., доц. Снагощенко В.В. долучилися до онлайн-зустрічі з віцепрезиденткою Світового конгресу українців в Південній півкулі, головою відділу «Мальви» Союзу українок в Австралії Наталією Пошивайло-Таулер.

Вона розповіла про свої дослідження на тему української імміграції до Нової Зеландії, які розпочала ще на початку 2000-х рр., зокрема «Українська культура у листівках і платівках діаспори» та ін.; про свою громадську, доброчинну діяльність, адже з початку війни на Сході України вона фінансово допомагає українським воїнам. З 2010-2013 рр. пані Наталія очолювала Об'єднання українців в Новій Зеландії (Північні регіони), тому була добре обізнана з історіями емігрантів, колекціями книг з таборів переміщених осіб та іншими пам’ятними речами. 

Незабутнє враження справили на студентів мемуари нашої землячки з с.Іванівки Охтирського р-ну Марії Креховець «Через вогонь над водою», яка після Другої світової війни проживала в Новій Зеландії, що продемонструвала пані Наталія Пошивайло-Таулер.

На онлайн-зустрічі були  присутні науковці, вчителі, батьки пані Наталії Пошивайло-Таулер, родичі і сусіди Марії Креховець, працівники Кириківської публічної бібліотеки, наукові працівники Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Викладачі та студенти ННІ історії, права та міжнародних відносин висловлюють щиру вдячність науковим працівникам Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, зокрема Ользі Миколаївні Малиш за незабутню, цікаву й змістовну зустріч.  

Меню