Новини

Онлайн-семінар для викладачів історії, громадянської освіти міста та Сумської області

27 вересня 2022 року кафедрою всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін СумДПУ імені А.С. Макаренка та Навчально-методичний центром професійно-технічної освіти у Сумській області проведено обласний онлайн-семінар «Організація освітнього процесу з історії та громадянської освіти у 2022/2023 навчальному році в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

В онлайн-семінарі взяли участь викладачі історії, правознавства, громадянської освіти та студенти магістранти спеціальності 014 Середня освіта (історія).

Мета онлайн – семінару: підвищення професійної майстерності вчителів історії, правознавства та громадянської освіти щодо впровадження дистанційної освіти, обговорення проблемних питань у професійній педагогічній сфері в умовах сучасних викликів та шляхів їх розв’язання.

Про важливість оновлення методичної підготовки вчителя історії та правознавства та забезпечення якості освіти в умовах сучасних викликів доповідала завідувачка кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін, кандидат педагогічних наук, доцент Світлана МОЦАК.

Про особливості викладання історії та громадянської освіти у 2022/2023 навчальному році в закладах П(ПТ)О розповіли методисти НМЦ ПТО у Сумській області Ольга СМОЛЕНКО та Галина ДОКТОРОВИЧ.

Власним досвідом використання сучасних засобів і методів навчання для активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти на уроках історії та громадянської освіти поділилися викладачі Тетяна ДУДНИК (ДПТНЗ «Лебединське ВПУ лісового господарства») та Тетяна НИЖЕГОРОДЦЕВА (ДНЗ «Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту»).

Про використання ІКТ на уроках як засобу підвищення мотивації здобувачів освіти до вивчення історії та громадянської освіти в закладах П(ПТ)О доповідали викладачі Наталія КРИВЕНКО (викладач ДНЗ «Сумське міжрегіональне ВПУ») та Катерина МАЛЕНКО (ДПТНЗ «Конотопський ПАЛ»)

Власною палітрою досвіду щодо методики проведення уроків історії та громадянської освіти поділилася викладачка ДПТНЗ «Синівський ПАЛ» Юлія ПІДЛІСНА.

Під час онлайн спілкування викладачі та студенти мали змогу поставити питання, обмінятися думками, отримати практичні поради.

Учасники заходу висловили вдячність за цікавий і корисний онлайн-семінар, за представлені матеріали, поради які вони можуть використати у своїй роботі.

Меню