Новини

Студенти майбутні археологи ознайомилися з рідкісними рукописами та стародруками

22 вересня 2020 року студенти навчально-наукового інститут історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А. С. Макаренка, що навчаються за спеціальність «Історія та археологія», відвідали Сумський обласний краєзнавчий музей.

Працівники музею провели зі студентами заняття з теми «Особливості музейного джерелознавства». Студенти дізналися про теорією та методику виявлення, дослідження, класифікацію музейних джерел, використанням музейних предметів та колекцій, особливості роботи з писемними джерелами: рукописами, рукописними книгами, стародруками та іншими видами рідкісних видань. Серед раритетних видань, з якими могли ознайомитися майбутні науковці, – рукописи XVII-XVIII століть, рідкісні церковні та світські книги. Серед них можна вказати раритетне видання «Гайдамаків» Тараса Шевченка з ілюстраціями Опанаса Сластіона, «Слобожане» Микола Сумцова з автографом автора та інші цікавинки. Студенти мали змогу ознайомитися з працями, присвяченими описами та систематизацією археологічних знахідок – науковими виданнями від ХІХ століття до сьогодення. Спілкування з працівниками музею в гостинній атмосфері, в оточенні археологічних знахідок, давніх книг, сприяли зацікавленню студентами історією та особливостями музейного джерелознавства.

Студенти та викладачі ННІ історії, права та міжнародних відносин вдячні працівникам музею за цікаву екскурсію, змістовні розповіді про музейні фонди музею.

Меню