Новини

Відеолекція в рамках викладання курсу «Міжнародне право» для студентів ОПП Міжнародні відносини

Відеолекція в рамках викладання курсу «Міжнародне право» для студентів ОПП Міжнародні відносини

Відеолекція на тему «Історія створення, юрисдикція та співпраця України з Міжнародним кримінальним судом» в рамках викладання курсу «Міжнародне право».

17 вересня 2024 року кандидатом політичних наук, старшим викладачем кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Крупенею Іриною Миколаївною було зроблено запис лекції для студентів ІІІ курсу ННІ історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка на тему «Історія створення, юрисдикція та співпраця України з Міжнародним кримінальним судом» в рамках викладання курсу «Міжнародне право».

Відеолекції відносяться до одного із засобів навчання в системі дистанційної освіти, в них навчальний матеріал подається в динаміці, з використанням слухового і зорового каналів сприйняття інформації. Відеолекція викликала інтерес у студентів і мотивувала їх до поглибленого вивчення дисципліни.

Тема відеолекції надзвичайно актуальна для майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин, беручи до уваги ратифікацію Верховною Радою України 21 серпня 2024 року Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Ратифікація Римського Статуту Україною та тісна співпраця з Міжнародним кримінальним судом нині актуальна як ніколи для нашої держави заради покарання вищого військово-політичного керівництва рф за злочин геноциду; злочини проти людяності; воєнні злочини та злочини агресії.

Для студентів спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії використання таких наочних засобів навчання в системі дистанційної освіти є важливим елементом в освітньому процесі, оскільки це допомагає глибшому розумінню предметної області в майбутній професійній діяльності; захищати національні інтереси власної держави за допомогою міжнародно-правових інструментів і механізмів; критично осмислювати принципи, методи і поняття міжнародного права; забезпечувати юридичний супровід правовідносин з іноземним елементом; використовувати практику Міжнародного кримінального суду для обґрунтування і захисту інтересів України.

Відеолекція

Меню