Новини

Презентація першої книги видання «Жіноче обличчя української дипломатії: нариси, спогади, інтерв’ю»

24 вересня 2024 року студенти IV курсу ННІ історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка мали можливість долучитися до презентації першої книги видання «Жіноче обличчя української дипломатії: нариси, спогади, інтерв’ю».

Героїнями видання стали історичні постаті та сучасні карʼєрні дипломатки, діячки у сфері публічної дипломатії та дружини дипломатів. Проєкт започаткований Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин за сприяння Міністерство закордонних справ України та підтримки Hanns Seidel Stiftung Ukraine у співпраці з Національний університет «Острозька академія» та Асоціацією «Подружжя українських дипломатів». Основна мета – це звільнить від незаслуженого напівзабуття історичні постаті, познайомить із поглядом нинішніх послів на специфіку дипломатичної служби, показати роль дружини амбасадорів у дипломатичній кухні.

Після завершення презентації видання, кандидат політичних наук Крупеня Ірина Миколаївна підвела зі студентами підсумки, наголосивши на тому, що залучення якомога більшої кількості жінок до дипломатичної служби України знищить стереотипи стосовно слабкості та вразливості жінок. Історія та сучасність неодноразово показувала і показує сильних жінок здатних змінити власну країну. Існує думка, що в умовах війни жінка-дипломат – це «туз в рукаві». З одного боку, вона є «еталоном» матері та берегині, здатна викликати емоції говорячи по дітей під час війни в Україні чи ненависть до ворога, говорячи про сексуальне насильство, яке росія використовує як зброю проти українців. З іншого боку, це втілення незламності, сили та жорсткості, які вона проявляє як професіонал в період протистояння України з російською федерацією.

Меню