Новини

Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні музеї – центри збереження та використання історико-культурної спадщини»

24-25.10.2019 відбулася ІІ-а Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні музеї – центри збереження та використання історико-культурної спадщини» У ній взяли участь науковці, аспіранти, магістранти, студенти, вчителі-практики, керівники шкільних музеїв, наукові співробітники державних музеїв, краєзнавці та ін.

Сьогодні ми не уявляємо свого життя без музеїв. Тут проводяться різноманітні дослідження, лекторії, семінари, круглі столи, зустрічі, виставки тощо.

Діяльність музеїв розглядалася в декількох напрямах:

  • як історичні центри й дослідницькі установи;
  • заклади для навчання й розвитку дітей з особливими потребами. Адже відомо, що музейна арт-терапія використовує можливості образотворчого мистецтва і музейного середовища для досягнення позитивних змін в емоційному, інтелектуальному і особистісному розвитку, насамперед дітей з особливими освітніми потребами;

– як туристичні заклади й туристичний потенціал Сумщини.

  • як освітньо-виховні інститути тощо.

Музеї позитивно впливають на підвищення освітнього і культурного рівня учнів і студентів, формування їх світогляду та духовності, сприяють національно-патріотичному вихованню молоді.

Меню