Новини

IX Всеукраїнська науково-практична конференція «Історико-філософські дослідження молодих учених» відбулася на базі навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин

ІХ  Всеукраїнська науково-практична конференція «Історико-філософські дослідження молодих учених», в якій прийняли участь аспіранти та студенти з м. Суми, Києва, Лебедина, Чернігова, Миколаєва, Ніжина, Тернополя та інших міст України, відбулася 22 квітня 2021 р. на базі Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А. С. Макаренка.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися директорка Інституту, к.і.н., доц. Ю.В. Подрєз та заступник директора з наукової роботи Інституту, к.і.н., ст. викл. В.В. Михтуненко, які наголосили на тому, що науково-дослідна робота студентів є важливою складовою процесу навчання у закладах вищої освіти.

Модератором конференції виступив Осадчий Дмитро, студент ІІІ курсу Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А. С. Макаренка.

На пленарному засіданні  з ґрунтовними доповідями виступили к.і.н., ст. викл. НН інституту історії, права та міжнародних відносин Вячеслав  Оліцький, аспірантка Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Сергеєва Анна, аспірант Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Пархоменко Владислав, аспірант Академії Державної пенітенціарної служби Любич Станіслав, магістрантка НН інституту історії, права та міжнародних відносин Таратун Лілія, магістрант Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Карабардін Андрій, студентка ІІІ курсу НН інституту історії, права та міжнародних відносин Ребенок Вікторія та студенти КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені А. С. Макаренка» Коротич Катерина та Загребельна Валерія.

Після пленарного засідання відбулася робота секцій. Впевненість подачі матеріалу, його послідовний виклад в презентаціях та аргументація позиції з посиланням на джерельну базу – засвідчили відповідальний підхід студентів, їх активність та обізнаність, уміння презентувати результати власних наукових досліджень. Серед учасників секцій було обрано найкращі доповіді: в секції «Всесвітня історія» - Мажар Артем (студент І року магістратури спеціальності Середня освіта (Історія) НН Інституту історії, права та міжнародних відносин); в секції «Історія України» - Карпенко Ігор (студент IV курсу спеціальності Середня освіта (Історія) НН Інституту історії, права та міжнародних відносин); в секції «Міжнародні відносини» - Єленевська Анастасія (студентка І курсу спеціальності Міжнародні відносини НН Інституту історії, права та міжнародних відносин ) та Дюбченко Євгенія (студентка ІІ курсу спеціальності Міжнародні відносини НН Інституту історії, права та міжнародних відносин.

Бажаємо нашим учасникам конференції подальших успіхів та наукових злетів!

Меню