Новини

Панельна дискусія «The future of Ukraine»

15 лютого 2024 року ННІ історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка  був представлений на панельній дискусії в Лейденському університеті на тему «The future of Ukraine» в особі кандидата політичних наук, старшого викладача кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Крупені Ірини Миколаївни.

Захід об’єднав велику кількість науковців, політиків, дипломатів та студентів зі спеціальності урядування та міжнародні справи, які в своїх виступах продемонстрували солідарність на підтримку України, засудили агресивну політику режиму путіна. Надзвичайно цікавими та надихаючими були виступи високоповажних спікерів, серед яких: Альфред Соонз (Alfred Soons) – професор Утрехтського університету; Тійс Рютен (Thijs Reuten) – депутат Європейського парламенту; Антоанета Дімітрова (Antoaneta Dimitrova) – професор Лейденського університету тощо.

Під час виступів та дискусії всі учасники в унісон констатували факт порушення російською федерацією міжнародного права; закликали до недопущення прецеденту перемоги путінського режиму в російсько-українській війні; константували створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання вищого військово-політичного керівництва росії на чолі з президентом В. Путіним через розв’язану ними війну проти України, щоб вберегти світ від нової глобальної війни; наголосили на подальшій політичній, фінансовій та військовій підтримці України до повної перемоги, а не лише для стримування агресора та відшкодування всіх матеріальних збитків. Окремо було наголошено, що принцип справедливості та верховенство міжнародного права не повинні більше мати дискусійний характер, а розумітися всіма державами світу однаково.

Участь в таких панельних дискусіях є надзвичайно важливими для відстоювання національних інтересів України у міжнародній діяльності; здатності до ділового спілкування у сфері міжнародних відносин, зовнішньої політики та права; розуміння ключових аспектів спеціальних питань міжнародного права та здійснення ефективної комунікації в мультикультурному середовищі.

Меню