Новини

П'ята ювілейна міжнародна конференція з міжнародних відносин на базі інституту історії, права та міжнародних відносин

30 травня 2023 року відбулася вже традиційна V Міжнародна наукова конференція «МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ І БЕЗПЕКА В БАГАТОПОЛЯРНОМУ СВІТІ: КОНТУРИ НОВОГО СВІТОУСТРОЮ ДЛЯ УКРАЇНИ ТА СВІТУ».

Конференція з міжнародних відносин об'єднала більше 100 учасників з 10 країн світу (Польща, Грузія, Словаччина, Швейцарія, США та інші)

Початок конференції було покладено розширеним пленарним засіданням, де модератором виступила ВЛАДИЛЕНА СОКИРСЬКА (д.і.н, професор Інституту історії, права та міжнародних відносин).

З вітальним словом звернулися до гостей конференції проректор Університету ОЛЬГА КУДРІНА (д.е.н, доцент) та представник партнерського університету MAGDALENA LAHOVYCH (Doctor of Humanitarian Sciences in the Field of History, Adam Mickiewicz University in Poznań).

На пленарному засіданні зі своїми доповідями виступили: доктор історичних наук, професор кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Олександр ПОТЄХІН; доктор історичних наук, професор, професор кафедри міжнародних студій та суспільних комуніацій Ужгородського національного університету Ігор ТОДОРОВ; магістр європейського права, журналіст, упорядниця книги «Скарби шведських архівів"

Марина ТРАТТНЕР; Master's degree in Artes Liberales at the University of Warsaw

in Poland, Coordinator of events at the Ukrainian House in Warsaw Jakob MURASCHKOWSKI та багато інших.

У ході жвавих дискусій учасникам обговорювалися особливості програми ядерного стримування, безпекову політику України, зміну самоіндифікації українців протягом останнього сторіччя.

Дякуємо всім учасникам конференції за цікаві виступи та сподіваємося на подальшу співпрацю. Особливу подяку хочеться висловити директору Інституту історії, права та міжнародних відносин ЮЛІЇ ПОДРЄЗ за натхнення та створення міцної та злагодженої команди колег!!!

Бажаємо нам усім миру! Все буде Україна!

Меню