Новини

Участь кафедри Всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін в заходах до дня дипломатичної служби України

17 грудня 2020 р. викладачі кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін ННІ історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А.С. Макаренка (в.о. завідувача кафедри, к.п.н., доцентка Моцак С.І., к.і.н, доцент Горобець І.В., к.і.н, старший викладач Жуков О.В., к.і.н., старший викладач Михтуненко В.В) та студенти спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН», яка проходила на базі історичного факультету Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та була присвячена прийдешньому професійному святу – Дню дипломатичної служби України.

У межах конференції з доповідями на пленарному засіданні виступили відомі дипломати та Уповноважені Посли України: Безсмертний Р.П, Довганич І.І., Євтух В.Б, Захарчук Б.І, Ткач Д.І. Практикуючі дипломати обговорили найбільш актуальні питання міжнародних відносин: від особливостей становлення сучасної моделі міжнародних відносин до проблем та перспектив україно-американських відносин на сучасному етапі.

До роботи конференції долучився радник І-го   класу, доктор історичних  наук,  професор  кафедри  всесвітньої  історії,  міжнародних  відносин та    методики    навчання    історичних    дисциплін    Сумського    державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка О.В. Потєхін з актуальною доповіддю про вектори зовнішньої політики США за президентства Джо Байдена.

Впевнені, що отримані знання та досвід знадобляться нашим студентам-міжнародникам в подальшій  професійній діяльності.

Особливу вдячність висловлюємо історичному факультету Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та його декану Мелещенко Тетяні Володимирівні (к.і.н, доцентка) за плідну співпрацю та професійний підхід до організації конференції.

 

Меню